• Zilveren Zeeuwse knop brede bandring ~Dutch Button

Zilveren Zeeuwse knop brede bandring ~Dutch Button

  • Model: ZZ0026
  • Beschikbaarheid: 99

Beschikbare opties:

€ 49,95 Excl. BTW: € 41,28

De “Dutch Button” is sinds de 18e eeuw onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. De vrouwen droegen de “Dutch Button“ vooral als sieraad, als mutsspelden of bijvoorbeeld als broche. De knopen waren er in zilver en goud.
De mannen droegen de knopen op hun hemd, op hun vest en op hun boord als “keelknopen”. Hoe groter de knoop, hoe rijker en voornamer de drager. Elke streek van Zeeland heeft aan de knoop zijn eigen versieringen en ideeën toegevoegd. De Dutch Button sieradencollectie is geïnspireerd op deze Zeeuwse knopen. “Modern design” gecombineerd met de Zeeuwse knoop. Bij elk van deze hedendaagse sieraden komen dan ook de authentieke Zeeuwse knopen duidelijk naar voren. De sieraden worden nog altijd met de hand vervaardigd en dit maakt elk sieraad uit de collectie Dutch Button uniek.
Let op: u herkent een sieraad uit de “Dutch Button” collectie aan de opengewerkte ‘ filigrain’ bodem.
Deze Zeeuwse ring is verkrijgbaar in diverse maten Zeeuwse knop en ringmaten. De breedte van de band wordt breder naarmate de knop groter gekozen wordt. Staat je ringmaat er niet tussen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Tags: zeeuws, ring, zeeuwse-knop, zeeuwse-knop-ring, leer, zilver, zeeuwse-knop-sieraden, dutch-button